2014. május 21., szerda

Kihívás napja

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.
A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz - ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.


Testnevelő tanáraink ennek megfelelően szervezték a nap programját. Iskolánk udvarán, tornatermében folytak fél napon át a játékos sportfeladatokat felvonultató állomásokon a programok.
Darts, felülés, függeszkedés, ugrálókötelezés, célba dobás, ping-pong, foci, rönktartás, horgászat, futóverseny, taposógép várta a mozogni, játszani vágyókat iskolánkban. 
A kihívásoknak mindenki igyekezett eleget tenni, jól el is fáradtunk. A szép, mozgalmas, élményekkel teli napot köszönjük a szervezőknek és az állomásokon dolgozó kollégáknak.