2013. december 4., szerda

Újra lehet korizni!

Bitvai Nándor alpolgármester úr és Tyukász Tamás tankerületi igazgatónk adták át kerületünk önkormányzatának működtetésében az iskolánk udvarán felépült műjégpályát.  


A megnyitó alkalmával a Gepárd Jégkorong SE jégkorongos palántái és Pavuk TEAM SE műkorcsolyázó utánpótlás korú versenyzői mutatták be tudásukat és népszerűsítették a sportágukat.

"Tavaly több mint 40 ezren látogatták a jégpályákat, ismét több száz kerületi óvodás és iskolás gyermek tanult meg korcsolyázni a szervezett foglalkozásokon, kihelyezett testnevelés órákon. A lakosság részéről számos köszönő és dicsérő levél, e-mail érkezett, melyben visszaigazolták az önkormányzat törekvéseit a lakossági szabadidősport bővítésére.

Az idei jeges szezonban a Száraznád Nevelési Oktatási Központban (Pattogós utcai iskola udvarán) és a Czabán Általános Iskolában létesített pályákon december 2-tól 2014. március 2-ig várjuk az érdeklődőket. Az esti világítással is felszerelt pályák mérete 15 x 30 méter.

A jégpályák használata a teljes idényben mindenki számára ingyenes. Hétköznapokon – a tanítási időben – 8 és 16 óra között szervezetten a kerületi óvodások és iskolások használhatják a pályákat. Az önkormányzat ezen foglalkozásokra díjmentesen korcsolya oktatót és korcsolyát is biztosít. A jég felújítása minden nap 16-17 óráig történik. A kerület lakossága hétköznapokon 17-21 óráig, illetve hétvégeken és ünnepnapokon 8-21 óráig térítésmentesen használhatja a pályát, a korcsolya kölcsönzésért fizetni kell.

A korcsolyázók és a kísérők kulturált kiszolgálása érdekében a pályák mellé telepítettünk melegedőt, öltöző sátort, korcsolya kölcsönzőt és mobil mellékhelyiséget.

A pályák őrzéséről, a rend fenntartásáról kerületi polgárőrök, illetve az Ifjúsági és Sportközpont munkatársai gondoskodnak."

(forrás: bpxv.hu)