2013. május 7., kedd

Hubay Jenő AMI koncert

A XV. kerületi Hubay Jenő AMI lehetőséget adott a kerület iskolái részére, hogy az általuk szervezett koncerten részt vegyenek. Ezen részt vett a mi iskolánk is.
A Hubay Kamara Szimfonikusok előadták: Saint Saens francia zeneszerző egyik leghíresebb művét, az Állatok farsangját, Kőrössy Róbert intézmény igazgató vezénylésével.
A mű 14 tételes volt. A darab „igazi” állatokat (oroszlán, tyúk, kenguru, elefánt, hattyú stb.) személyesített meg hangszerek segítségével, az adott állatokra jellemző hangszínekkel. Pl. elefánt cammogása, halakról a vízben lévő buborék szétpukkanása, a szamár megszólalása.
Ezekre az érdekes hangzásokra az igazgató úr mindig felhívta a gyerekek figyelmét, s elmondta az aktuális állat jellemzőit is az iskolások bevonásával.
Mindezek előtt, az előadás elején Kőrössy Róbert bemutatta a hangszereket, s egyenként meg is szólaltatták azokat a zeneiskola pedagógusai.
Zárásként az intézmény nevében megköszönték az előadáson való részvételünket.
Mi pedig ezúton is kifejeztük hálánkat a nagyszerű lehetőségért, hogy ott lehettünk, és élményeinkről még sokáig sokfelé mesélhetünk.

                                                                                         Kabainé Nagy Zsuzsanna