2012. december 14., péntek

Városházi karácsony

Hatalmas adventi koszorú fogadott bennünket december 14–én. Mosolygós, piros arcok gyűltek össze a KoMa Bázisán, az Ady Endre utcában, hogy együtt legyenek a szeretet ünnepe alkalmából.
Tajti Réka, a XV. kerületi polgármesteri hivatal közművelődési munkatársa elmondta: a kerületvezetés minden évben nagy  figyelmet fordít a szociálisan nehéz helyzetben levő családokra. Idén 11 iskolából kétszáz hátrányos helyzetű alsó tagozatos kisdiáknak szerveztek meglepetést. Az oktatási intézmények az érintett diákok arányában kaptak meghívókat, melyeket az iskolaigazgatók osztottak ki a rászorulóknak. 

Az ajándékokat külön csomagolták a lányok és a fiúk részére, és a szórakoztató műsort is a korosztályuknak megfelelően állították össze.

László Tamás polgármester szívhez szóló köszöntője után a kerületi katolikus, református, evangélikus, valamint baptista egyházak képviselői közösen gyújtották meg a hatalmas adventi koszorún a rózsaszín és a három lila gyertyát. 


Az ökumenikus imádság a szívünket, a forró tea pedig a testünket melegítette
fel, így a KoMa Színház és a kerületi fiatalok közös betlehemes játéka jó hangulatban
kezdődött. Ricsi bohóc még a Mikulást is felidézte egy–egy pillanatra a kicsik örömére. A legnagyobb boldogság mégis a végére maradt, amikor a kerületi képviselő-testület jelenlévő tagjai átadták az ajándékokat a tanulóknak.