2015. október 4., vasárnap

Erasmus+ szakmai gyakorlatok diákoknak és szakoktatói tanulmányutak tanároknak Németországba és Spanyolországba

Kedv és motiváció ébresztő hírlevél azoknak, akik jövőre csatlakozni szeretnének EU-támogatással diákoknak és pedagógusoknak hirdetett külföldi szakmai gyakorlatainkra/tanulmányútjainkra:
Egyesületünk ismét sikerrel pályázott a Tempus Közalapítvány által kiírt Európai Uniós pályázatra.
A projektet az Európai Unió támogatja:
Idén októberben 10 szakoktató 1 hetes berlini tanulmányútra kapott támogatást az Európai Uniótól. Jövőre pedig 30 szakképzésben résztvevő diák szakmai gyakorlatára kerülhet sor Berlinben és Valenciában.
Mind a tanárok, mind a diákok az egyesületünkkel konzorciumot alkotó öt iskolából kerülnek kiválasztásra. Idei partnereink: 3 budapesti vendéglátó ipari szakképzéssel (is) foglalkozó intézmény (a Giorgo Perlasca és a Dobos C. József  Vendéglátó ipari Szakközépiskolák, valamint a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ), továbbá egy budapesti informatikai szakközépiskola (Egressy Gábor Két Tanítási nyelvű SzKI), és a gödöllői, sokféle szakmát képző Madách SzKI.
A szakoktatók a német és magyar szakképzési rendszert hasonlítják össze, berlini szakképző intézményeket látogatva jó gyakorlatokat gyűjthetnek, illetve az EU-pályázatokban rejlő lehetőségeket ismerhetik meg közelebbről.
Konzorciumi partnereink saját hatáskörben bonyolított válogatás után küldik szakoktatóikat illetve diákjaikat az egyesületünk által szervezett programokra.
Az iskolákon kívül fontos partnereink a fogadó intézmények: Berlinben egy régi, kipróbált partnerkapcsolatunk van (www.europabildung.org), akik az ősszel induló tanár csoport után tavasszal 2 magyar diákcsoportnak kínálnak majd szakmai gyakorlati helyeket. 10-10 fodrász illetve szakács/pincér tanuló utazhat Hozzájuk Berlinbe, hogy 3 hetes szakmai gyakorlattal egybekötött kalandos, vidám napokat töltsön egy pezsgő, fiataloknak nagy élményt nyújtó városban.
A jól működő németországi partneri kapcsolatunkat szélesítettük egy spanyol fogadó szervezet bevonásával. Az Esmovia (www.esmovia.es) szakképzési és egyéb ifjúsági utakat szervező egyesület Valenciába várja jövő tavasszal/nyáron azt a 10 szakácsot illetve 10 pincér tanulót, akik egy tengerparti mediterrán nagyvárosban szeretnék kipróbálni magukat, és továbbfejleszteni szaktudásukat.
Egyesületi koordinálásunkkal erősíteni szeretnénk a konzorciumi partneriskoláink egymás közti kapcsolatépítését is, ezért a pedagógus csoportot az 5 partneriskolából vegyesen szervezzük.
Reméljük, hogy a szervezett programunk alatt kialakuló szakmai kapcsolatok a projekt után is jól működnek tovább.
Az út élményei honlapunkra később felkerülnek. Ha felkeltettük érdeklődéseteket, és szívesen vennétek részt hasonló pályázatainkon, keressetek bennünket elérhetőségeinken: 
info@eleveneuropa.hu, 
Tel: +36703979497