2012. november 30., péntek

Megnyitott a jégpályánk!

2010. óta működik ingyenes jégpálya a kerületben, az első idényben még csak nálunk a Száraznád suliban lehetett ingyen korcsolyázni. Tavaly azonban újabb helyszínnel bővült a lehetőség, azóta már Rákospalotán, a Czabán suli udvarán is működik ingyenes pálya.
A tavaly megszokott rend szerint idén is van korcsolyacipő kölcsönzés, és még az árak sem változtak (a cipő bérléséért fizetni kell: 400 forint a gyerek méret 35-ös számozásig, 600 forint a felnőtt méret, vagyis 36-os számozástól felfelé).
A fedett melegedőben padok szolgálnak a pihenésre, a büfében olcsó forró tea, szendvicse, édesség. A pálya mellett WC is üzemel. 
Remek világítás, így késő este is működőképes a jégpálya, az állandó zene pedig a jó hangulatról gondoskodik.
A megnyitó ünnepségen Bitvai Nándor alpolgármester és Engi Klára egykori jégtáncos (aki Jégmadár néven óvodát és bölcsődét nyitott a kerületben) mondott ünnepi beszédet, majd a Pavuk Team gyermek korcsolyásai adtak műsort és bemutatkoztak a Gepárd jéghokisai is. Az ünnepség után a lakók - főként iskolások - már birtokba is vették a pályát.
A kerületi óvodák és iskolák idén is igénybe vehetik hétköznap a pályát szervezett oktatás formájában: mind az oktatás, mind a korcsolya kölcsönzése ingyenes számukra.
A pálya minden nap nyitva tart. Hétköznap délután 5 órától este 9 óráig, hétvégén és ünnepnapon délelőtt 9-től este 9-ig használhatjuk a jeget.